Schilderen is een groot avontuur: je weet nooit tevoren waar je uit komt.

Mia Peters (1953) Ik ben autodidact en heb cursussen gevolgd bij andere kunstenaars.

In mijn werk ben ik erg geinspireerd door verschillende culturen. Dat komt voort uit mijn opleiding: ik ben van oorsprong Cultureel en Sociaal Antropoloog.

Verder haal ik mijn inspiratie uit de natuur, met al haar structuren en kleuren. Maar dat alles niet in een zeer realistische stijl, maar enigszins geabstraheerd. Ik vind schilderen vooral spannend en boeiend: je weet nooit helemaal waar je uitkomt. Het is avontuurlijk, kost moeite en doet genieten.

Mijn schilderijen zijn een kleurrijke verbeelding. De aanblik van het werk intrigeert en laat het oog niet onbenut. De werkelijkheid, structuren en vormen om me heen en mijn intuïtie zijn veelal mijn uitgangspunt en leidraad voor het beeld. Er is geen vooropgezette bedoeling. Het eindresultaat dient zich uiteindelijk vanzelf aan.

Ik ben verder edelsmid en verwerk daar ook mijn inspiratie op een geheel andere wijze, omdat dat een volstrekt ander werkwijze vergt. Ik maak gebruik van zilver, koper, titanium, hout, emaille, hars (halfedel)stenen, papier en bladgoud.